Kalendarium

BergKultur presenterar stolt vårt program våren 2018

Alla arrangemang hålls i Bergs Kvarncafé (Bergbyvägen 50 Torsåker)

Konsertstart: 19.30

Entré på samtliga konserter: 150 kr

Förbokning: 0738330303, kvarnensvanner@gmail.com

Cafét i kvarnen kommer att servera enklare förtäring samt öl och vin

fre 26/1 - Volodja

 

I snart 10 år har Volodja tolkat den ryske skådespelaren och poeten Vladimir Vysotskij texter och musik på svenska. Med fyra album utgivna på Barrackas Records i ryggen har Volodja turnérat runt Sverige och mött publiken med starka texter och öden från forna Sovjet. Det handlar om ficktjuvar, karg kärlek, bastubad, bergsklättring, angiveri och vänskap, allt i en kokande blandning av undertexter, metaforer och satir och det viktigaste av allt - med en stor skopa värme.

Jonas Lundberg (mandolin), Christopher Andersson Bång (gitarr), Sara Fridholm (dragspel), Daniel Wejdin (kontrabas) och Anna Rudholm (piano)

fre 9/2 - Olov Johansson och Catriona McKay

 

Olov och Catriona har turnerat flitigt de senaste åren med sitt unika samarbete där den skotska harpan och svenska nyckelharpan ger ramarna. De två harpisterna har utvecklat en gemensam kärna i sitt musicerande där sväng, samspel och melodisk rikedom står i centrum och deras olika erfarenheter från olika traditioner och genrer fyller bilden ända ut i hörnen.

Fre 16/3 - Matriarkatet

Med föreställningen Fäbodland har Sara Parkman och Samatha Ohlanders stått för en av svensk folkmusiks största scenframgångar det senaste året. Nu kommer ”Matriarkatet”, där de i samarbete med flera av Sveriges mest framstående kvinnliga folkmusiker fortsätter experimentera med, tolka och leva den musik som de frambringade i sina föreställningar. Antinationalismen och fokus på kvinnornas roll i traditionen består och vid varje förställning kommer de bjuda in en lokal musiker som de tillsammans spelar och pratar med om musiken och livet. En folkmusikalisk ”shåw” utlovas med tätt samspel och tänkvärda vändningar.