Kalendarium

BergKultur presenterar stolt vårt program hösten 2017

Alla arrangemang hålls i Bergs Kvarncafé (Bergbyvägen 50 Torsåker)

Konsertstart: 19.30

Entré på samtliga konserter: 100 kr

Förbokning: 0738330303, kvarnensvanner@gmail.com

Cafét i kvarnen kommer att servera enklare förtäring samt öl och vin

29/9 Camilla Åström och Petra Haraldsson

 

 "Jag vill möta livets makter vapenlös" är ett konsertprogram där publiken får möta Boye och hennes diktning i ett urval med en tydlig ådra av både vemod och mod. Musiken och sången ackompanjerar, förstärker och tillför nya dimensioner till texternas redan kraftfulla uttryck.

Föreställningen innehåller brev, berättelser och tonsatta dikter; texter av och om Karin Boye. Musiken är nyskriven och föreställningen framförs av Camilla Åström, dragspel och sång, och Petra Haraldson, piano och sång.

 

4/11 Albertsson, Berglund & Gudmundson  

 

Albertsson, Berglund & Gudmundson med förnamnen David, Mats och Per är spelmännen som gärna drar såväl en skröna som en vals, en halling eller polska. Med repertoarer efter spelmän från Jösse härad och Rättvik är de inte bara specialister på låtarna efter dessa utan också på gamla spelsätt. De älskar och har älskat att djupdyka.

Albertsson, Berglund & Gudmundson på fioler och gitarr är inte bara unika i sitt sätt att spela utan också något av historieförmedlare - de kan mer om hur vi levde förr, om gamla seder och sägner än de flesta andra. En konsert med dessa tre herrar ger låtarna liv och sammanhang.

Lör 16 dec kl 19:30 - Julkonsert

Även i år bjuder BergKultur på en egen mysig julkonsert. Julsväng som få kan sitta still till och vinterstämning som får håren att resa sig på armarna. Vi bjuder på våra juligaste favoriter tillsammans med våra vänner och er i publiken som vi hoppas vill vara med och sjunga"